GODE SOMMERMINNER & KONSA JOBBING ☀️ 🚀

Publisert 4. juli 2024 

I slutten av juni arrangerte Forandringsfabrikken to sommercamper: En er for ungdommer med erfaring med skole og/eller psykisk helsetjenester og en for ungdommer med erfaring fra barnevern og/eller politi. Ungdommene møttes ved Mjøsa.

Camp finnes for at ungdommer fra rundt i Norge kan gi råd til skole, hjelpetjenester og politi sammen med andre ungdommer, Camp finnes også for at ungdommene skal kunne være med på masse aktiviteter, få nye venner og lage mange gode sommerminner.

Trygghet er både grunnleggende og avgjørende på camp og vi bruker mye tid og innsats både i starten og gjennom campen, på aktiviteter som bidrar til at det blir trygt. Vi har og stort fokus på å gjøre dagene sånn at mange ulike ungdommer kan kjenne på at de passer inn. Unge i ulike livssituasjoner deltar, også noen av dem som står midt i utfordringer i livet sitt nå. Da avtaler vi rammer tydelig og hva som trengs, for at det skal være trygt både for den ungdommen det gjelder, de andre ungdommene og voksne på camp.

I fem dager på to ulike camper har ungdommer bidratt. De har gitt råd i små grupper, til skolen, PPT helsesykepleiere, fastleger, uteseksjonen, barneverntjenesten, BUP, barneverninsitusjoner, politi, tannleger, fritidsaktiviteter og flere. Mange har bidratt til kunnskapsfilmer og podcast. De har badet, spist is, vært med på mange aktiviteter og spilt myyyye volleyball ⚽️🍦❤️

Til politikere, fagfolk og utdanninger: GLEEED DERE TIL HØSTEN OG MASSE RÅD FRA UNGDOMMER 🚀