POLITI som er trygt og nyttig for barn
Barn som har vært i kontakt med politiet vet når politiet kjennes trygt eller utrygt, De har også klare råd til hva politiet må gjøre for å stoppe barn trygt. Norge trenger denne kunnskapen fra barn, for å sikre at politiet møter barn tryggest mulig og for å sikre rettighetene barn har, etter FNs barnekonvensjon.
Forandringsfabrikken har de siste årene systematisk hentet inn erfaringer og råd fra barn i hele Norge som har vært i kontakt med politiet. Mer enn 400 barn har gitt direkte råd til politiet. Dette er barn som har vært utsatt for vold og som har brukt vold. Erfaringene og rådene som går igjen fra mange barn, på mange steder i landet, er oppsummert til kunnskap fra barn.
Norge trenger et politi som oppleves trygt og nyttig, for flest mulig barn. Når lover, retningslinjer, satsinger og utdanninger skal bestemmes, er det voksne alene som lager løsningene. For å lykkes med det, må kunnskap barn har om hvordan politiet klokt kan møte dem og forpliktelsene Norge har etter FNs barnekonvensjon, inkluderes.

Rapport: Ikke slem – det handler om noe (2021)
103 barn og unge, i alderen 13-20 år, gir råd om hvordan bekymringssamtale, avhør og straff kan gjøres på en trygg og nyttig måte for barn

Bok: Klokhet om vold og overgrep (2020)
Erfaringer og råd direkte fra 500 barn som er utsatt for vold eller overgrep i nære relasjoner.

Rapport: Sint utenpå, vondt inni (2020)
101 barn i alderen 13-20 år som har brukt vold deler erfaringer og gir råd til hjelpetjenestene, skole og politi. De gir råd til hvordan voksne skal stoppe barn trygt.

Rapport: Hvis jeg var ditt barn. Om tvang i barneverninstitusjon (2019)
55 unge i alderen 14-20 år med erfaring fra tvang i barneverninstitusjon deler erfaringer og gir råd om tvang i barnevernsinstitusjon.

Rapport: Hvis jeg var ditt barn. Om tvang i psykisk helsevern (2019)
63 unge i alderen 13-21 år med erfaring fra sengepost i psykisk helsevern deler erfaringer og gir råd om tvang i psykisk helsevern.

Rapport: Rett og sikkert (2019)
130 barn i alderen 12-19 år, som har vært i avhør etter vold eller overgrep, deler erfaringer og gir råd til hjelpe- og rettssystem om hvordan barn skal bli møtt på måter som oppleves trygge, nyttige og samarbeidende.

Rapport: Klokhet om rus (2018)
58 unge i alderen 15-23 år som strever, eller nylig har strevd, med rus deler sin kunnskap og sine erfaringer, og gir råd til hjelpesystemer og skole.

Rapport: JustisProffene (2010)
Unge i alderen 14 – 24 år deler erfaringer fra soning, varetekt, glattceller og samfunnsstraff, og gir råd til justismyndighetene om hvordan unge bør stoppes fra å begå lovbrudd.