Forandringsfabrikken sitt styre 2025

f.v.: Alexander, Toril, Vanessa, Marit, Mathea, Cathrine, Marie

Alexander Sommerseth (styreleder)

salgsleder og tidligere proff 

Hvorfor jeg vil bidra i FF sitt styre:
Jeg har kjent hjelpesystemene på godt og vondt, og vet hvor viktig Forandringsfabrikken er. Ikke bare for systemene, men også for barn og unge i Norge. Jeg vil bidra til at Forandringsfabrikken fortsetter sitt fantastiske arbeid med å gjøre Norge klokere og ikke minst varmere i møte med barn og unge. Jeg tror på Forandringsfabrikken sin måte å forandre Norge på – med varme og kraft.

Alexander er salgsleder. Han var proff i Forandringsfabrikken 2011-17 og har fra dette lang erfaring med foredrag for og dialoger med politikere, fagfolk og studenter. I perioder etter, har han vært prosjektarbeider, og kjenner derfor FF svært godt. Han har deltatt som fagrevisor i statlig tilsyn med barnevern, jobbet i Oslo kommune med sosial kompetanse i barnehage og med barns medvirkning i Barne- og familieetaten i Oslo kommune i flere år. Han har grunnleggende forståelse av betydningen av medvirkning.  Alexander har erfaring fra metodikkutvikling og fra å hente inn kunnskap fra barn. 

Toril Taklo

avdelingsjef psykisk helsevern for barn og unge

Kvifor vil eg bidra i FF sitt styre: 
Eg tykkjer arbeidet til FF er så viktig og meningsfullt, og ønskjer å bidra til at det skal utvikle seg godt og trygt. Brukar-perspektivet er avgjerande for utviklinga av gode tenester for barn og unge. FF som uavhengig organisasjon har ein unik posisjon som vi elles manglar i systema våre. Den erfaringa proffane i FF har er heilt avgjerande for at tenestene for barn skal utvikle seg godt. Eg ønskjer å bidra med min kompetanse og erfaring i FF sitt styre fordi jeg har kunnskap og erfaring med arbeid med barn kan vere nyttig i FF sitt vidare arbeid. 

Toril er psykolog og spesialist i klinisk vaksen og familiepsykologi. Ho har vore avdelingssjef i psykisk helsevern for born og unge (PBU) i Helse Førde i over 10 år. Tidlegare har ho arbeidd i psykisk helsevern for vaksne og vore leiar ved familiekontor. Ho har vore rettleiar for barneverninsitusjon i mange år med fokus på korleis ein kan tilrettelegge for at barn og unge i institusjon skal få utvikle seg i trygge og gode rammer.

Vanessa Marin Gundersen

proff

Hvorfor jeg vil bidra i FF sitt styre:
Jeg vet at Norge blir klokere av å Forandringsfabrikken. Når studenter, fagfolk, byråkrater og politikere får kunnskap fra barn, kan de bli klokere i møte direkte med barn, og ta bedre avgjørelser på vegne av barn. Jeg er takknemlig for å kunne bidra til at Forandringsfabrikken kan fortsette den sykt viktige jobben.

Vanessa er proff i Forandringsfabrikken. Hun har erfaring fra å holde foredrag for studenter, fagfolk og politikere. Hun har deltatt i mange dialoger med fagfolk og myndigheter, med mål om at hjelpesystemene møter barn på tryggest og mest mulig treffsikker måte. Hun har jobbet mest med å løfte kunnskap fra barn på tema psykisk helse.

Marit Skivenes

professor i statsvitenskap 

Hvorfor jeg vil bidra i FF sitt styre:
Jeg mener Forandringsfabrikken gjør et enormt viktig arbeid med å bidra til at barn og unge sine stemmer og erfaringer får plass i alle deler av samfunnslivet. Jeg opplever at FF er særskilt gode på å formidle erfaringene og meningene til barn og unge i utsatte og vanskelige livssituasjoner. Jeg erfarer at FF har guts og energi og på barns premisser setter de barnerettighetene på dagsorden i Norge og internasjonalt.

Marit leder Centre for Research on Discretion and Paternalism ved UiB, og leder flere internasjonale forskningsprosjekter om blant annet barns rettigheter og barnevernssystemer. Hun ledet NOU-utvalget for bedre kvalitet og rettssikkerhet i barnevernet (2021-23) og har skrevet en rekke vitenskapelige arbeider om beslutningstaking i barnevern og velferdsstaten, barns rettigheter, migrasjon, samt bredere velferdsstatspørsmål. Hun er også redaktør for Handbook on child protection systems (2023) ved Oxford University Press.

Mathea Sunniva Bjørndal

proff

Hvorfor jeg vil bidra i FF sitt styre:
Jeg vet at hvis systemene som er laget for barn og unge skal kjennes trygge og nyttige ut for de, trenger de som bestemmer å høre fra de som har erfaring fra systemene. Måten Forandringsfabrikken gjør det mulig er helt unik og utrolig viktig.

Mathea er proff i Forandringsfabrikken. Hun har erfaring fra å holde foredrag for studenter, fagfolk og politikere. Hun har deltatt i mange dialoger med fagfolk og myndigheter, med mål om at hjelpesystemene møter barn på tryggest og mest mulig treffsikker måte. Hun har jobbet mest med å løfte kunnskap fra barn på tema psykisk helse.

Cathrine Torp

kommunikasjons- og strategidirektør i Revisorforeningen

Hvorfor jeg vil bidra i FF sitt styre:
For å skape et bedre system som ivaretar sårbare barn og unge, må politikkutforming være basert på deres egne erfaringer og meninger. Det er derfor avgjørende at barn og unge blir hørt i både politikkutforming,  velferdssystemet og i forskning. Forandringsfabrikken gjør en uvurderlig jobb ved å gi sårbare barn og unge en stemme og la dem sette premissene. De løfter også FNs barnerettigheter høyere opp på dagsorden i Norge.

Cathrine har over 30 års erfaring innen strategisk kommunikasjon fra noen av de største selskapene i Norge som Equinor, DNV og Forskningsrådet. Hun er utdannet siviløkonom fra Universitetet i Neuchatel, Sveits, og underviser i Executive Master-programmet for kommunikasjon på BI.

Marie Lindsjørn Nordvik

dr. juris i rettsvitenskap og jobber som instituttleder

Hvorfor jeg vil bidra i FF sitt styre:
Kunnskap og erfaringer direkte fra barn og unge er en forutsetning for å utvikle tjenester og hjelp som barn og unge faktisk opplever som hjelpsomme. Forandringsfabrikken har satt dette på dagsorden, og bidrar sterkt til at barns rettigheter blir konkrete, og at de kan oppleves som faktiske rettigheter for barn og unge.

Marie er instituttleder på institutt for barnevern og sosialt arbeid ved UiT. Hun har tidligere tatt en doktorgrad om barns rett til medbestemmelse i vurderinger av omsorgsovertakelse, og vært postdoktor i et prosjekt om barns rett til helse ved UiT. Her var søkelyset på barnets rett til omsorg, helse og utvikling, og hun har også diskutert trivselsbegrepet (well-being) i relasjon til barns rettigheter.

øverst fra venstre: Marie Lindsjørn Nordvik, Toril Taklo, Alexander Sommerseth (styreleder), Cathrine Torp, Marit Skivenes
nederst fra venstre: Mathea Sunniva Bjørndal, Vanessa Marin Gundersen