Forandringsfabrikkens fagområder

Forandringsfabrikken er en nasjonal stiftelse som forandrer hjelpesystemer og skole gjennom samarbeid med barn og unge.

Ideen er enkel og effektiv: For å lage gode hjelpesystemer for barn, må vi lytte til hva barn sier er nyttig hjelp og til hva som må forandres.

Forandringsfabrikken gjør undersøkelser om hvordan barn opplever møtene med skole, psykisk helsehjelp, barnevern, og rettssystemet. Siden 2008 har over 5000 elever, 1300 barn og unge i barnevernet, 600 i psykisk helsevern og 300 som har opplevd vold deltatt i våre undersøkelser.

Svar og råd som går igjen blant mange blir til oppsummert kunnskap fra barn, uten å analyseres av voksne eller kobles til teori. Kunnskapen publiseres i rapporter, hefter, magasiner og filmer.

Barna og ungdommene som deltar i undersøkelsene kan være med som «Proffer» for å formidle oppsummert kunnskap fra barn fra undersøkelsene. Vi kaller de proffer fordi de er proffe på systemene de er i. De unge proffene presenterer rådene i møter og foredrag, og rett til makta av politikere, myndigheter, fagfolk og utdanninger.

Les om å bli Proff

Les mer om Forandringsfabrikken Kunnskapssenter

Les mer om Forandringsfabrikken

Barnevern, psykisk helse, skole, vold og overgrep er de største fagområdene i Forandringsfabrikken. Les mer i artiklene under: