Om proffer

Proffene i Forandringsfabrikken er barn og unge med erfaring fra hjelpesystemer i Norge. Vi kaller dem proffer fordi de er proffe på systemene de er, eller nylig har vært i. De har viktig kunnskap som Norge må lytte til. Som proff endrer man systemene ved å dele erfaringer og gi råd til hva som kan bli bedre. Alle som vil kan bli proff.

Hva gjør en proff?

Ofte møter ungdommer Forandringsfabrikken gjennom en av undersøkelsene våre. Vi har snakket med flere tusen barn og unge på skolen, de som får ekstrahjelp, hjelp av psykisk helsetjenester som helsesykepleier eller BUP, de med erfaring fra barnevernet, og barn som har hatt ulike møter med politi. Hovedvarene fra disse undersøkelsene blir samlet og oppsummert som “kunnskap fra barn” i rapporter og gitt til ledere og de som bestemmer ute i kommunene og på Stortinget. 

Hvis du har lyst, kan du være med å holde foredrag og presentasjoner, eller delta i dialoger med studenter, fagfolk og myndighetene. I møter og foredrag løfter proffene frem oppsummert kunnskap fra barn og unge i hele Norge. Fokuset er på å formidle kunnskap fra barn og unge i hele landet, ikke på proffenes enkelthistorier eller meninger. Noen ganger bruker proffene egne erfaringer for å forklare eller illustrere sånn at de voksne best mulig kan forstå hvorfor det er avgjørende å bli møtt på akkurat den måten, eller hvorfor det trengs endringer for at systemet skal bli tryggere og kunne gi nyttig hjelp til barn. 

Forandringsfabrikken arrangerer også sommercamp for unge under 20 år, og samlinger og profftreff ulike steder i Norge med mat og hyggelige folk.

Proffoppfølging

I Forandringsfabrikken jobber det fabrikkarbeidere på ulike fagfelt som skole, psykisk helse og barnevern. De samarbeider tett med proffene om å løfte frem kunnskap fra barn til de ulike hjelpesystemene i Norge, og bidra inn i politiske prosesser gjennom å skrive høringsinnspill og påvirkningsarbeid som møter og foredrag med fagfolk og utdanningene. 

Forandringsfabrikken har også ansatt lokale proffvarmere i fem ulike regioner i Norge for å ta imot nye ungdommer, og arrangere aktiviteter og profftreff for aktive proffer. Proffvarmere kan også bidra som trygghetsperson for proffer i møte med systemene. Forandringsfabrikken er ikke et hjelpesystem, men vil gjerne hjelpe ungdommer der vi kan.

Proffvarmere

Vestland

Nina Frøkedal

+ 47 408 66 836 
nina@forandringsfabrikken.no

Nina har jobbet i Barnehage og i PPT. Hun er glad i bamseklemmer og å bli kjent med nye folk.

Vestland

Katja Høivik

+47 478 35 213
katja@forandringsfabrikken.no

Katja har jobbet som kontaktlærer på mellomtrinnet. Hun er utdannet adjunkt, og i tillegg studert prosjektledelse innenfor kultur. 

Rogaland

Hanna Price-Stephens

+47 932 86 655
hanna@forandringsfabrikken.no 

Hanna er utdannet og har jobbet som barnehagelærer. Hun har også en videreutdanning i barnehagepedagogikk.

Trøndelag

Leon

+ 47 948 43 716  
leon@forandringsfabrikken.no

Østlandet

Mathilde

Agder

Dania

Troms

Vanessa